Nuorisoseurantalo Pyrylän historiaa

PYRYLÄ – Villähteen Nuorisoseurantalo

Tyylikkäät tilat juhla-, näyttely- ja kokouskäyttöön.

Villähteen Nuorisoseura ry perustettiin vuonna 1906 ja Erstan kartanon lahjoituksena Viola Raninilta saatiin tontti seurantalon rakennusta varten. Toimintaa ja tapahtumia on ollut jo vuonna 1912. Villähteen Nuorisoseura järjesti ensimmäisen maailmansodan jälkeisen iltamansa lokakuussa 1919. Valmiiksi lopulliseen muotoonsa talo on todennäköisesti saatu vuonna 1920; kunnan rekisteristä löytyy maininta rakennuksen lopputarkastuksesta tältä vuodelta.

Talo oli huonossa kunnossa ja pois käytöstä vuosia. Onneksi löytyi aktiivinen ja innokas joukko suunnittelemaan Nuorisoseurantalon kunnostusta ja uudelleen käyttöönottoa. Tämä toiminta aloitettiin 2001 vuoden syksyllä EU-rahoitteisena hankkeena.

Talosta on remontoinnin myötä tullut upea ja silmää hivelevän kaunis rakennus. Tämä tyylikäs ja tunnelmallinen juhlapaikka ajanmukaisten keittiö- ja tarjoilutilojen kera soveltuu hyvin monenlaiseen käyttöön yrityksille ja yksityisille henkilöille.

Kiinteistön rajoille saatiin rakennettua näyttävä, hyvin ympäristöön soveltuva puuaita vuonna 2007.

Nuorisoseuratoimintaa Villähteellä (pdf) – talonkin vaiheita valottavia otteita seuran toimintakertomuksista vuosien varrelta.

Nuorisoseurantalo 1924